تاریخچه ی تولید خودرو

تاریخچه ی تولید خودرو

دانستنی های خودرو

یکی از اختراعات بشر خودرو بود که نقش تعیین کننده ای در زندگی مردم داشت. در حال حاضر یکی از ابزارهای ضروری برای جابجایی افراد است. در سال 1600 یک کالسکه بدون اسب در هلند ساخته شد که از بادبان های خود برای حمل 28 نفر استفاده می کرد. سرعت این دستگاه به حدی بود که می توانست 68 کیلومتر را در 2 ساعت طی کند. اولین اتومبیل ها مانند کالسکه بودند که معمولاً دارای دو چرخ عقب و یک چرخ در جلو بودند که با موتورهای بخار کار می کردند.

در سال 1860 میلادی، موتور احتراقی توسط یک بلژیکی ابداع شد و بعد از آن سرعت رشد در این صنعت افزایش یافت، سپس در شهر وین، موتور چهار سیلندری ساخته شد و روی گاری نصب شد که با نیروی بخار کار می کرد.

این موتورها با سرعت بیشتری پیشرفت کردند و در سال 1876 میلادی یک موتور احتراق داخلی تولید شد، این موتورها بازدهی بیشتری نسبت به موتورهای برون سوز داشتند.

پیشرفت های این صنعت افزایش یافته است، رشد صنعت خودرو بیشترین تاثیر را بر موتور اسپورت داشته است، تجهیزات زیادی با این رشد تکنولوژی به خودروها اضافه شده است که از جمله آنها می توان به سیستم سوخت رسانی، شاسی، موتور، سیستم ترمز، لاستیک و چراغ اشاره کرد. . . در سال 1920 ترمزهای هیدرولیک ساخته شد. در سال 1921 دنده عقب نصب شد، یک سال بعد یک برف پاک کن برقی و در سال 1925 یک بالابر پنجره تولید شد.

رشد تکنولوژی منجر به تولید تجهیزات خودرو از جمله سیستم های ترمز، لاستیک ها، سوخت خودرو، طراحی شاسی، موتورها و چراغ ها شده است. در سال 1922 اولین برف پاک کن های برقی روی خودرو نصب شد و سیستم تعلیق جلو مستقل با کمک فنرهای هیدرولیک ساخته شد. کابین خودرو از قوطی به شکل خمیده تبدیل شد و صندوق عقب به خودرو اضافه شد.

در سال 1908 اولین خط تولید خودرو توسط هنری فورد شروع به کار کرد که خودروی فورد مدل T را تولید می کرد.

تاریخچه تولید خودرو در ایران

اولین خودروی ایران فورد بود که توسط مظفرالدین شاه وارد ایران شد و به دلیل دود زیادی که از آن خارج می شد به کالسکه دودی معروف شد.

 

همانطور که می دانیم شرکت ایران خودرو یکی از بزرگترین کارخانه های خودروسازی امروزی است که در گذشته ایران ناسیونال نامیده می شد. تولید اولیه خودروی این شرکت با اتوبوس های LP آغاز شد که با نصب اتاق روی شاسی وارداتی از آلمان مونتاژ شدند. در سال 1345 قرارداد ساخت پیکان با یک شرکت انگلیسی منعقد شد و یک سال بعد شرکت ایران ناسیونال تأسیس شد که روزانه 10 دستگاه خودروی سواری، 7 اتوبوس و کامیون تولید می کرد. در سال 1338 شرکت بنز خاور به منظور تولید کامیون و کامیونت تحت لیسانس بنز آلمان تأسیس شد و در سال 1378 با شرکت ایران خودرو ادغام و به ایران خودرو دیزل تغییر نام داد.

شرکت سایپا در اواخر سال 1347 به بهره برداری رسید و خودروهای ژیان 2 و 4 در، وانت و رنو از اولین محصولات آن بودند. در سال 1351 تولید خودروهای شاهین و آریا توسط شرکت پارس خودرو متوقف شد و این شرکت به جنرال موتورز ایران تغییر نام داد و تولید شورلت های 2500 و 2800 سی سی و خودروهای بیوک، کادیلاک و شورلت نوا تحت لیسانس جنرال موتورز آغاز شد. ایالات متحده آمریکا.

تا سال 1358 پیکان در مدل های مختلف اتوبوس، مینی بوس و آمبولانس تولید می شد. شرکت سایپا تولید وانت نیسان وان دیفرانسیل را در سال 1361 آغاز کرد و در سال 1371 خودروی رنو-21 را تولید کرد. وی در سال 1372 طی قراردادی با شرکت کیا موتور کره جنوبی اقدام به تولید خودروی پراید کرد. سایپا در دهه 80 خودروهای رنو، زانتیا و ریو را تولید می کرد که از محصولات کیا موتور بودند، اما پس از پایان قرارداد با شرکت های کره ای و فرانسوی، تولید این خودروها متوقف شد..

تولید پیکان در سال 1384 متوقف شد و از سال 1357 ایران ناسیونال به ایران خودرو تغییر نام داد. پس از تعطیلی کارخانه بریتانیایی در تالبوت، این شرکت خودروهای خود را خریداری کرد، بنابراین در سال 1997 پژو 405 طی قراردادی با شرکت فرانسوی پژو تولید شد. در سال 1376 مینی بوس های پژو آردی و هیوندای و دو سال بعد پژو پرشیا و پژو استیشن در ایران خودرو تولید شد.

تولید پژو 206، 206 سدان، 207، سمند و ال 90 از سال 1380 آغاز شد که از رانا، دنا، تندر 90 اتوماتیک نیز می توان از محصولات جدید ایران خودرو نام برد.

 

 

 

 

برچسب ها:

اشتراک گذاری:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سوالی دارید؟

برای ارتباط با کارشناسان امداد ما میتوانید از طریق اطلاعات زیر اقدام کنید

این یک سایت آزمایشی است
ساخت با دیجیتس