[vc_row][vc_column][vc_column_text woodmart_inline=”no” text_larger=”no”]
باتری ساکن که در اصطلاح انگلیسی به آن Uninterruptible Power Supply یا UPS هم گفته می شود یک نوع منبع تغذیه ی بدون وقفه است. این مدل باتری ها از نوع سیلد اسید یا سرب اسیدی هستند و یکی از بهترین نوع باتری های موجود در بازار محسوب می شوند. گاهی اوقات باتری UPS با باتری ماشین اشتباه گرفته می شود که البته درست نیست و این دو نوع باتری به لحاظ ساختاری و از نظر تکنولوژی بکار رفته در ساخت شان کاملا باهم متفاوت هستند.
این مدل باتری ها انواع و اقسام مختلفی دارند و در کاربردهای متفاوتی هم مورد استفاده قرار می گیرند که در ادامه ی این مقاله بیشتر با آن ها آشنا خواهیم شد…در ادامه با ما باشید…
باتری های UPS یک مدل منبع تغذیه ی الکتریکی هستند که وظیفه ی اصلی آن ها این است که جریان ورودی به تجهیزات الکتریکی را ثابت و پایدار نگهدارند. اگر بخواهیم وظایف و نقش های باتری های UPS را جداگانه عنوان کنیم، باید بگوییم:
1- اولین وظیفه ی باتری UPS حفظ ثبات و پایداری در جریان برق ورودی به تجهیزات الکتریکی است
2- دومین وظیفه ی یک باتری UPS این است که در صورت قطع برق بتواند جریان برق تجهیزات الکتریکی را فراهم کند
3- سومین نقش باتری های UPS محافظت از تجهیزات الکتریکی در مقابل نویز و تغییرات فرکانسی جریان برق شهری است.
کاربردهای باتری های UPS
در مملکت ما قطع برق و وجود تغییر فرکانس در جریان برق یک امر کاملا طبیعی است، اما این امر کاملا طبیعی می تواند باعث آسیب های خیلی جدی و خطرناکی به تجهیزات برقی و الکتریکی یک ساختمان، اداره، سازمان، بیمارستان، سینما، سالن کنفرانس، شرکت و غیره بشود. بطور کلی می توانیم بگوییم از باتری های UPS در موارد زیر خوب است که استفاده بشود:
1- محافظت از یارانه ها
2- حفاظت از دیتا سنترها
3- حفاظت از وسایل الکتریکی و مخابراتی مهم
باتری های UPS به چه شکلی کار می کنند
باتری های UPS بطور کلی به این شکل عمل می کنند که زمانی که برق وصل است خودشان از این جریان استفاده می کنند و ضمن این که باتری های خودشان را شارژ می کنند جریان برق مورد نیاز تجهیزات دیگری را هم که به آن ها وصل هستند را تامین می کنند. بعد از آن و زمانی که برق قطع می شود، این باتری ها وارد شبکه ی ساختمان می شوند، به عنوان یک منبع تغذیه عمل می کنند و برق مورد نیاز تجهیزات برقی را برای یک مدت زمان مشخصی تامین می کنند.
خرید انواع باتری UPS از فروشگاه امداد ما
انواع باتری های UPS
باتری هایی که در دستگاه های UPS مورد استفاده قرار می گیرند می توانند یکی از 4 مدل زیر باشند:
• نیکل کادمیوم
• اسید سرب
• لیتیوم یون
• سیلور آلکالین
البته همان طور که در بالا توضیح داده شد بهترین و مناسب ترین نوع باتری UPS ای که می تواند در دستگاه های UPS مورد استفاده قرار بگیرد، باتری های اسید سرب است.
این مدل باتری ها هم به خودی خود دو نوع دارند، باتری های اسید سرب تر یا درپوش باز و باتری های اسید سرب خشک یا درپوش بسته.
توجه:
اگر برای شما طول عمر یک باتری خیلی مهم است و اهمیت دارد بهتر است از باتری های نیکل کادمیوم استفاده کنید. البته یادتان باشد که از هر نوع باتری در هر نوع دستگاه UPS ای نمی توانید استفاده کنید و برای اطلاع از این که دستگاه UPS شما چه مدل باتری هایی را ساپورت می کند باید دفترچه ی راهنمای آن را مطالعه کنید.
البته باتری ها بسته به نوع دستگاه UPS می توانند به سه شکل مختلف تعبیه بشوند، بعضی از باتری ها از نوع EXTERNAL هستند و می توانند در کنار دستگاه UPS (و نه در درون آن) قرار بگیرند، بعضی از آن ها از نوع INTERNAL هستند و باید داخل خود دستگاه قرار بگیرند و بعضی ها هم EXTERNAL/INTERNAL هستند یعنی هم می توانند داخل دستگاه قرار بگیرند و هم می توانند در کنار آن قرار بگیرند.
مدت زمان برق دهی دستگاه های UPS بستگی به نوع باتری مورد استفاده در آن ها دارد و در واقع متناسب با همان ظرفیت باتری (بر حسب آمپر ساعت) است.
نکات مهم در انتخاب باتری UPS
برای انتخاب باتری بهتر است شما یکسری عوامل را مد نظر داشته باشید:
1- سایز دستگاه UPS
اولین چیزی که باید به آن توجه کنید اندازه ی دستگاه UPS تان است، پس قبل از خرید هم دستگاه و هم محل قرار گرفتن باتری را در آن اندازه بگیرید تا بعدا از خریدتان پشیمان نشوید.
2- آب و هوا
یکی از عوامل بسیار مهمی که می تواند روی عملکرد باتری شما تاثیر بگذارد، آب و هوا است. پس سعی در زمان خرید باتری حتما با فروشنده در مورد نوع آب و هوای محلی که در آن زندگی می کنید و میزان رطوبت آن جا صحبت کنید و از او بخواهید متناسب با آن به شما باتری را پیشنهاد بدهد.
دسته بندی دستگاه های UPS
دستگاه های UPS را می توانیم به سه دسته ی مختلف تقسیم کنیم:
1- دستگاه های UPS آفلاین
2- دستگاه های UPS آنلاین
3- دستگاه های UPS لاین اینتراکتیو
نصب دستگاه UPS
بطور کلی بهتر است برای نصب دستگاه های UPS از افراد متخصص کمک بگیرید اما اگر دستگاه شما توان مصرفی کمی دارد و باتری آن هم از نوع INTERNAL است می توانید خودتان هم آن را نصب کنید. دستگاه های UPS در توان های مختلفی تولید می شوند که متداول ترین آن ها 600 VA، 1KVA، 1.5 KVA، 2 KVA، 6 KVA، 10 KVA، 15 KVA و 20 KVA.
برای مقایسه، بررسی و خرید انواع باتری های UPS می توانید به وب سایت امداد ما مراجعه نمایید.
سخن آخر
شما می توانید نظرات، پیشنهادات و سوالات خودتان را در خصوص باتریهای UPS از همین طریق مطرح کنید.
سایر مقالات
عیب یابی برق خودرو
همه چیز در خصوص دینام و عیب یابی آن
معرفی انواع بیمه ی خودرو
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]