روغن موتور چیست و چه وظایفی دارد؟

انواع روغن موتور

  1. روغن مینرال (پایه معدنی):
  2. روغن سنتتیک (مصنوعی):
  3. روغن نیمه سنتتیک (ترکیب پایه معدنی و مصنوعی)

چه زمانی روغن موتور باید تعویض شود؟(مدت زمان ماندگاری روغن موتور)

رنگ روغن موتور:

روشن شدن چراغ تعویض روغن:

صدای نامناسب موتور:

دود غیر طبیعی اگزوز:

مدت کارکرد روغن موتور به چه عواملی وابسته است؟

مراحل تعویض روغن موتور
1. دستگاه را خاموش کنید
2. از نوار سطح کمک بگیرید
3. سطح روغن را بررسی کنید
4. پیچ تخلیه روغن موتور را باز کنید
5. هنگام تعویض روغن موتور، درپوش موتور را بردارید
اگر ماشین یا وسیله نقلیه ای دارید، باید روغن موتور خود را بررسی یا تعویض کنید. اما ممکن است این فرصت را نداشته باشید که بدانید چرا این کار باید به طور منظم انجام شود. یا اینکه تعویض به موقع چقدر مهم است و در صورت غفلت چه عواقبی در پی خواهد داشت. با این حال، این مقاله فرصت خوبی است تا همه چیز را در مورد روغن موتور و نحوه تعویض آن بدانید. بنابراین، توصیه می کنیم که مطالعه این مقاله را متوقف نکنید و صفحه را نبندید.

روغن موتور چیست و چه وظایفی دارد؟
با شنیدن این کلمه احتمالا ذهنتان به جایی عجیب و غریب نمی رود و می دانید که هرجا نام روغن برده می شود ماجرا چیزی جز روغن کاری نیست! این روغن کاری موتور خودرو یکی از ضروری ترین مواردی است که نباید از آن غافل شد. به بیان ساده، روغن موتور که از ترکیب روغن های پایه و مواد افزودنی ساخته می شود، دو وظیفه مهم در خودرو دارد.

روغن کاری قطعات موتور خودرو:

این روغن کاری برای به حداقل رساندن اصطکاک بین قطعات موتور انجام می شود که به معنای جلوگیری از آسیب هایی است که بعداً به خودرو وارد می شود. همچنین با کمک به آب بندی قطعات موتور، حرارت تولید شده توسط موتور کاهش می یابد و این حرکات باعث صاف شدن قطعات می شود.

تمیز کردن قطعات موتور:
با جذب آلاینده ها و ذرات حاصل از احتراق موتور، قطعات موتور را تمیز نگه می دارد.
البته در صورت عدم دقت در تعویض روغن موتور، به تدریج خاصیت چسبندگی روغن از بین می رود و نمی تواند آلودگی را جذب کند یا حرکت قطعات را با هم صاف کند.

انواع روغن موتور
روغن موتورها در سه دسته دارای تمامی مزایا هستند
1. روغن معدنی (پایه معدنی):
این نوع روغن از روغن یونانی تهیه می شود و در مصرف آن بسیار کم بوده است. روغن معدنی ساختار بسیار ساده ای دارد و در برابر حرارت و اسیدها مقاوم است. به همین دلیل مانند شتر اول خراب شده و در فواصل زمانی کوتاه جایگزین می شود.
2. روغن مصنوعی (سنتتیک):
این نوع روغن موتور کم مصرف ترین روغن موتور است و طبیعتاً گرانتر از بقیه است. این مزیت به دلیل بیس کم و مقاومت بالا است. روغن مصنوعی بر خلاف روغن معدنی که از روغن یونانی استخراج می شود از ترکیبات شیمیایی تشکیل شده و دارای مزایای بسیاری است.

مزایای روغن سنتتیک:

  • عمر بالای روغن سنتتیک
  • کاهش مصرف روغن
  • تبخیر بسیار کم
  • مقاومت بالا در برابر اکسیداسیون
  • غیرخورنده بودن روغن
  • ناخالصی بسیار کم
  • دمای سوختن بالا
  • کاهش مصرف سوخت تا 4/2 درصد
  • عکس العمل سریع در برابر تغییرات دما
  • نقطه روانسازی پایین

 

رنگ روغن موتور:
یکی از مهم ترین علائمی که به اشتباه علامت تعویض روغن موتور تلقی می شود سیاه شدن روغن است. این تصور اشتباه است که فکر کنیم روغن شفاف و تمیز در نهایت به دلیل تجمع آلاینده‌های موتور کثیف و تیره می‌شود. بنابراین، بهتر است عملکرد بررسی روغن موتور خود را در نظر بگیرید. توجه داشته باشید که اگر روغن خودرو پس از مدتی تیره نشد، نیاز به تعویض دارد. زیرا این وضعیت به این معنی است که روغن توانایی جذب و نگهداری باقیمانده ها و ایجاد رسوب آنها را ندارد. توجه داشته باشید که این صندلی می تواند باعث آسیب هایی مانند سوختن روغن خودرو شود.

چراغ تعویض روغن:
این چراغ زمانی روشن می شود که سطح روغن داخل موتور کم باشد. بنابراین بهتر است با قرار گرفتن در این وضعیت، قبل از آسیب دیدن قطعات خودرو، فوراً بررسی کنید!

صدای نامناسب موتور:
اگر هنگام رانندگی صدای نامناسبی از موتور خودرو شنیدید، باید روغن موتور را تعویض کنید. داستان این صدای نامناسب این است که روغن لایه نازکی بین آنها ایجاد می کند تا از تماس قطعات موتور با یکدیگر جلوگیری کند. اما روغن موتور ناکارآمد نمی تواند این لایه را ایجاد کند. پس برای تعویض آن دست نگیرید.

ترشحات غیر طبیعی:
عنوان واضح ترین منبع تعویض روغن ترمز اگزوز ناکافی است! البته منظورمان بخاری نیست که ماشین شما را در سرما رها می کند. اما اگر دود زیادی از اگزوز خودرو شما خارج می شود، احتمال نشتی روغن موتور خودرو یا خرابی قطعات موتور زیاد است.

برچسب ها:

اشتراک گذاری:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سوالی دارید؟

برای ارتباط با کارشناسان امداد ما میتوانید از طریق اطلاعات زیر اقدام کنید

این یک سایت آزمایشی است
ساخت با دیجیتس